5 soorten zakelijke verzekeringen en waarom u ze nodig heeft

Ongeacht de omvang of aard van uw bedrijf, een ding dat hetzelfde blijft, is de behoefte aan zakelijke verzekeringen. Er zijn veel verschillende aspecten van uw bedrijf waarmee u rekening wilt houden bij het zoeken naar nieuwe zakelijke verzekeringen of bij het herzien van uw huidige verzekeringsdekking. Omdat elk bedrijf anders is, heeft elk bedrijf andere verzekeringsvereisten. Een bedrijf dat fysieke goederen produceert, kan bijvoorbeeld een andere verzekering nodig hebben dan een bedrijf dat diensten aanbiedt. In beide scenario’s zijn er enkele overeenkomsten, en hier zijn een paar soorten verzekeringen die alle bedrijven moeten overwegen.

Verzekering voor werknemers – voor uw werknemers

De Comp ‘Verzekering voor werknemers is wettelijk verplicht in bijna elke staat. Het kan dekking bieden voor medische kosten en een deel van het verloren loon voor een werknemer die tijdens het werk gewond raakt of ziek wordt. Doorgaans dekt dit soort verzekering alleen verwondingen of ziekten die op het werkterrein voorkomen – bijvoorbeeld als een werknemer uitglijdt en op een natte vloer valt.

Aangezien de wetgeving met betrekking tot Workers ‘Comp kan verschillen, afhankelijk van waar uw bedrijf zich bevindt, is het belangrijk om samen te werken met een verzekeringsprofessional om ervoor te zorgen dat u de vereiste dekking krijgt en wat u nodig hebt voor uw specifieke bedrijf.

Algemene aansprakelijkheidsverzekering

Algemene aansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om u en uw bedrijf te beschermen tegen verschillende claims, waaronder ongevallen, letsel of claims van nalatigheid. Dit type verzekering kan helpen betalen voor zaken als materiële schade, medische kosten, smaad, laster, gerechtskosten en defecte producten. Niemand verwacht aangeklaagd te worden, maar de realiteit is dat het altijd een mogelijkheid is. U wilt uw bedrijf niet open laten staan voor dit soort situaties en hoe breder de bescherming, hoe beter.

Professionele aansprakelijkheidsverzekering – dekking “Fouten en Omissies”

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook worden aangeduid als “Verzekering tegen fouten en weglatingen” of “Verzuimverzekering”. Het beschermt u tegen rechtszaken die nalatigheid beweren bij het verlenen van professionele diensten, het leveren van slordig werk of het maken van fouten of weglatingen. Dit type verzekering is met name belangrijk als u een service gebaseerd bedrijf hebt, maar kan ook nodig zijn voor andere soorten bedrijven. Er gebeuren fouten – dus een adequate aansprakelijkheidsverzekering kan nuttig zijn, zelfs als u denkt dat u deze niet nodig hebt.Heeft u nog geen aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor uw werknemers? Goed nieuws. U kunt online gaan voor het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook een goede ZZP’er aansprakelijkheidsverzekering kunt u hier vinden.

Inboedelverzekering

De definitie van “onroerend goed” is breed en kan verschillende dingen voor verschillende soorten bedrijven betekenen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een adequate verzekering voor commercieel onroerend goed bij u heeft. Zonder dit soort verzekering zouden de meeste kleine bedrijven hun apparatuur niet kunnen vervangen als er iets zou gebeuren dat schade of vernietiging zou veroorzaken. Onroerend goed dat onder dit type verzekering valt, kan gebouwen, computers, inventaris, benodigdheden en apparatuur omvatten. Er zijn twee soorten onroerendgoedverzekeringen: “all-risk” -polissen dekken vrijwel alles, en is een goede manier om dubbele of overlappende dekkingen te voorkomen, evenals lacunes in het proberen om uw verplichtingen te dekken. “Risico-specifiek” beleid, of “benoemd-risico” dekking is alleen van toepassing op bepaalde gevaren die specifiek in het beleid worden genoemd. Ze zijn meestal nodig wanneer er een hoog risico is in een zeer specifiek gebied.

Levensverzekering/Key Executive Insurance – bescherming en uitkering

Het aanbieden van levensverzekeringen voor werknemers kan een waardevol voordeel zijn bij het aantrekken van hoogwaardige werknemers. Een bedrijf kan zelfs extra dekking bieden voor leidinggevenden. Deze werknemers worden als cruciaal beschouwd voor het runnen en het succes van het bedrijf, en kunnen soms aanvullende verzekeringen nodig hebben die verder gaan dan wat de normale personeelsbeloningen bieden. Dit kan een ander voordeel zijn bij het aantrekken van toptalent.

Een bedrijf kan ook speciale ‘Key Person’-beleidsmaatregelen bieden voor werknemers zonder wie het bedrijf niet zou kunnen functioneren. Key Person Insurance beschermt tegen onverwacht overlijden van een belangrijke medewerker – vaak is het bedrag van de uitkering gelijk aan het verwachte inkomstenverlies en de kosten die nodig zijn om een geschikte vervanger te vinden en op te leiden. Het bedrijf betaalt de premies en de verzekering wordt als een bedrijfsmiddel beschouwd.

Het is mogelijk om een aantal van deze basisdekkingen te combineren als een pakketbeleid, vaak het beleid van een bedrijfseigenaar of BOP genoemd. Veel verzekeringsmaatschappijen bundelen bepaalde dekkingen, en dit kan u geld besparen, zolang u ervoor zorgt dat u de juiste soort dekking krijgt.

Zelfs als u denkt dat u voldoende dekking voor uw zakelijke verzekering heeft die aan al uw huidige behoeften voldoet, is het nog steeds raadzaam om al uw dekking op jaarbasis te herzien, om ervoor te zorgen dat uw dekking alles blijft bieden wat u nodig hebt. Dit is met name belangrijk als u of uw bedrijf grote veranderingen heeft meegemaakt, zoals een wijziging in de gezinsstatus of een significante toename of afname van de bedrijfsactiviteit. Zorg er bovendien voor dat u samenwerkt met een gerenommeerde, erkende verzekeringsagent of makelaar, die kennis heeft van zaken als die van u.