Wat Moet Je Allemaal Regelen Voor Een Crematie, En Welke Rol Speelt Een Crematorium Daar In? Een Aantal Dingen Die Je Echt Moet Weten!

In een crematorium wordt het lichaam van een mens gecremeerd. Dit proces, dat bekend staat als crematie, is een eerste vereiste voor de begrafenis van urnen, zeegraven en de begrafenis van bomen. Andere soorten begrafenis, zoals luchtbegrafenis of diamantbegrafenis, vereisen ook crematie.

Wat zijn de kosten voor het crematorium?

Als u als type begrafenis voor een aardse begrafenis heeft gekozen, hoeft u geen crematoriumtarief te betalen. Voor andere vormen van begraven (urnengraven, boombegravenis, zeegraven) is cremeren een extra kostenpost. De kosten kunnen sterk variƫren van regio tot regio, maar ook van particuliere tot gemeentelijke crematoria. Gemiddeld moet u kosten verwachten van ongeveer 300 euro.

De kosten van het crematorium kunnen een begrafenisdienst omvatten, indien deze daar wordt uitgevoerd. Het crematorium biedt hiervoor vaak een eigen ruimte aan. In het algemeen is het mogelijk om de begrafenisdienst voor of na de crematie te houden. Een uitvaartdienst is iets goedkoper dan een uitvaartdienst aan de kist.

Wat gebeurt er in het crematorium?

Het crematieproces duurt ongeveer 90 minuten, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de overledene. Een temperatuur van ongeveer 1200 graden Celsius wordt bereikt. De resulterende as, ongeveer drie kilogram, wordt in een ascapsule gevuld om deze vast te zetten. Om ervoor te zorgen dat de as van de overledenen niet door elkaar wordt gehaald, wordt tijdens de crematie een zogenaamde vuurvaste steen naast de kist geplaatst. Deze steen overleeft het vuur en maakt het aan de hand van het nummer dat hij draagt mogelijk om de dode persoon duidelijk te identificeren.

Hoe kan ik voor crematie zorgen?

Als u na uw overlijden wenst te worden gecremeerd, raden wij u aan een crematiebevel te geven. U kunt het tijdens uw leven schrijven en zo uw bereidheid om gecremeerd te worden documenteren. Praat met uw familie over het decreet of deponeer het document op een plaats waar het snel gevonden kan worden in geval van uw overlijden. Let op: een testament wordt meestal pas na de begrafenis geopend. Wensen met betrekking tot uw eigen begrafenis kunnen niet in overweging worden genomen.